English Arabic
به شمس توس خوش آمدید. / ثبت نام کنید / ورود
    
 

اخبار

تقویت عنصر خیال؛ لازمه ارتقاء سطح کیفی شعر عاشورایی

تقویت عنصر خیال؛ لازمه ارتقاء سطح کیفی شعر عاشورایی
بیانیه‌ی هیئت داوران نخستین کنگره ملی اربعین در آیینه شعر اقوام ایرانی (عقیق و ارغوان) منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، بیانیه‌ی هیئت داوران نخستین کنگره ملی اربعین در آیینه شعر اقوام ایرانی (عقیق و ارغوان) در اختتامیه این کنگره توسط بهروز سپیدنامه عضو هیئت داوران قرائت شد.

ای که به عشقت اسیر خیل بنی آدمند

سوختگان غمت با غم دل خُرمند

هر که غمت را خرید، عشرت عالم فروخت

با خبران غمت، بی خبر از عالمند

خاک سر کوی تو، زنده کند مرده را

زآنکه شهیدان تو، جمله مسیحا دمند

کربلا، جغرافیایی است به گسترای آفرینش و عاشورا فرهنگی به فراخنای آزادگی و اربعین، گرانیگاه گفتمانی است که انسان را به مقام جانشینی خدا بر زمین فراخوانده است.

اربعین، نه چله نشینی که برخاستن و عزم دیار نور کردن است. آنسان که خداوند وعده داده که من یاور کسانی هستم که ایمان آوردند و آنان را از تاریکی‌ها به سمت نور فراخواهم خواند و حسین بن علی (ع) رایت و نشانه‌ی ایمان است. دلیلی است برای یافتن مقصود در روزگاری که بیراهه‌ها فراونند و تاریکی‌ها از هر سوی می‌وزند.

چه زیباست سلوک قدم‌هایی که منزل به منزل از وادی طلب تا وادی فنا در جریانند. و چه دلنشین، سوز نغمه‌هایی که در عین تنوع و کثرت ، وحدتی را فریاد می‌کشند که قبله‌ی آمال آنان است.

و شعر، منبر بلندی است که از فراز آن خطبه‌ی عشق خوانده می‌شود، در مقام و منقبت سرور و سالار شهیدان جهان و یاران باوفایش. زهی سعادت بر شاعرانی که ذهن و قلم خویش را با نام و یاد عاشورا و کربلا، مطهر ساخته‌اند.

کنگره ملی اربعین در آیینه شعر اقوام ایرانی، فرصت مغتمنی بود برای تجلی عشق و ارادت شاعران ایران‌زمین، به فرهنگ اربعین. شاعرانی که در عین تنوع زبانی و  تکثر قومی راوی یک روایت‌اند.

یک قصه بیش نیست غم عشق وین عجب

کز هر زبان که می‌شنوم نامکرر است

استقبال شاعران ایران اسلامی از فراخوان کنگره،  قابل تأمل بود و بیش از  100 اثر در گویش‌های مختلف به دبیرخانه‌ی کنگره ارسال گردید.

ارزیابی آثار، توسط داوران صاحب نامی انجام پذیرفت که در زبان و گویش ذی‌ربط دارای تجربه‌ی زیسته‌ی شعر و تجربه‌ی اندیشیده و آگاهانه‌ی ادبیات بودند.

مهم‌ترین نقطه‌ی قوت آثار ارسالی، سُرایش شعر در قالب‌ها و سبک‌های مختلف بود. جوشش عاطفه در آثار نیز به عنوان وجه متمایز آن‌ها به شمار می‌رفت.

هیئت داوران برای ارتقاء سطح کیفی شعر عاشورایی، التفات شاعران را به سمت عنصر خیال رهنمون می‌سازد تا نظم‌های زببا به شعرهای شیوا و ماندگار تبدیل شوند.

هیئت داوران کنگره ملی اربعین در آیینه شعر اقوام ایرانی (عقیق و ارغوان)

 

محمد بشرا

محمد نیک

محمد میلانی

سجاد صافی

ظاهر سارایی

سالم پوراحمد

خداداد ابراهیمی

بهروز سپیدنامه

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام
۲۰ مهر ۱۳۹۸ ۱۲:۲۴

اظهار نظر

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز:
 
نام فرستنده:
پست الکترونیک: *  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500  


کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) می‌باشد.